Duur
Traject op maat
Locatie
Incompany of op flexibele locaties
Misschien ben je al langer op zoek naar een manier om overzicht te houden en rust te creëren, zowel in je werk als ook privé. Of je hebt zelfs al meerdere timemanagementcursussen gevolgd, maar de tips en tools verwateren en je valt terug in oude patronen.
Het individuele traject is uitermate geschikt om vaardigheden rondom plannen en organiseren aan te scherpen, maar ook om oude patronen te doorbreken en nieuwe, gezonde gewoontes aan te leren om overzicht, focus en rust te creëren én te behouden.
Nog niet zeker of het iets voor je is? Kijk ook eens bij doelgroep. Herken jij je in 1 of meerdere punten? Dan helpt een traject individuele begeleiding je zeker vooruit.
Soft skills én hard skills
Getting Things Done® is een reeks gewoonteveranderingen om met minder stress en meer focus aan je doelen te kunnen werken. Tijdens het individuele traject gaan we aan de slag met het doorbreken van oude patronen en het aanleren van nieuwe, gezonde gewoontes die passen bij jouw werk én leven. Alleen als gewoontes aansluiten bij jouw vaardigheden, manier van werken en levensstijl, zullen ze blijvend zijn.
We gaan samen werken aan:
✔ Bewustwording: welke gewoonte of gedrag past bij de 'slechte' dagen? En welke bij de 'goede' dagen? Wat zou je willen veranderen?
✔ Wat zijn de kosten en waarden, voor jou en jouw omgeving?
✔ Van resultaatgericht naar identiteitgericht denken
✔ Zelf aan de slag met gewoontes: hoe, wat en wanneer
Daarnaast gaan we aan de slag met hard skills om:
✔ Binnenkomende informatie te filteren
✔ Je inbox leeg te maken (en houden)
✔ Agenda, taken en projecten te beheren
Tijdens dit traject individuele begeleiding maak ik gebruik van de 5 simpele stappen volgens de Getting Things Done® methode.
Overzicht en rust
Tijdens een traject individuele begeleiding leer je hoe je jouw kortetermijngeheugen zo leeg mogelijk kunt houden. Hierdoor ontstaat overzicht om op het juiste moment met de juiste dingen bezig te zijn en rust om hier ook echt je volledige aandacht aan te geven. Zo creëer je ruimte. En met die ruimte neemt de werkdruk af en de focus toe.
Verder gaan we aan de slag met de volgende doelen:
✔ Binnenkomende informatie filteren en beheren
✔ Beslissen over wat wel én niet te doen
✔ Het opzetten en inrichten van een extern systeem
✔ Het organiseren en beheren van relevante informatie in dit systeem
✔ Prioriteiten stellen
✔ Reflecteren en vooruitkijken
✔ Niet uitstellen maar doen
"De coaching bracht mij duidelijke en eenvoudige handreikingen om de verschillende informatiestromen te organiseren en van daaruit te werken, alsook het persoonlijke aspect (wie ben ik en wie wil ik zijn) daarin een plaats te geven. De prettige omgang tijdens de sessies en de mogelijkheid/vrijheid om het e.e.a. in breder perspectief te plaatsen heeft mij prettig verrast. Daarnaast kreeg ik concrete, te behappen opdrachten voor de volgende sessie"
Joost Vehof
Resultaat
Na een individueel traject weet je precies welke gewoontes wel en niet voor je werken. Wat de kosten en de waarden zijn van een 'goede' en een 'slechte' dag, voor jezelf en voor jouw omgeving. Je kunt de omslag maken van resultaat- naar identiteitgericht denken zodat je oude patronen kunt doorbreken en gewoontes die niet (meer) voor je werken, duurzaam kunt veranderen.
Na afloop van het traject individuele begeleiding weet je:
✔ Hoe je de regie over jouw dag terug krijgt
✔ Hoe je ervoor zorgt dat je jouw agenda, taken en projecten zodanig inricht en beheert dat je op het juiste moment met de juiste dingen bezig bent
✔ Slimmer en efficiënter werken, welke tool je daar ook voor gebruikt (Outlook, To Do, Teams, papier, etc).
Zijn 1 of meerdere van onderstaande punten herkenbaar? Dan helpt een individueel traject jou zeker vooruit.
Je begint de dag met een volle inbox en scrolt door de lijst heen om te bepalen wat het meeste prioriteit heeft. Je agenda staat volgepland met meetings. Aan het einde van de dag staat je mailbox nog net zo vol (of voller) en heb je geen tijd gehad om de meetings uit te werken. Dat wordt overwerken vanavond.
Op een gemiddelde dag kom je maar niet aan de taken op jouw lijstje toe. Je hebt het gevoel dat je achter de feiten aan loopt en het lukt je niet om van reactief naar proactief werken te komen. Daarnaast is er geen ruimte om afstand te nemen van de dagelijkse drukte om naar het grotere geheel te kijken.
Je weet welke projecten er op jouw takenlijst staan, maar je vindt het lastig om te bepalen wat de eerstvolgende stap is om deze projecten tot een goed einde te brengen. Ongeplande werkzaam-heden lijken altijd voor-rang te hebben, waardoor projecten telkens onge-wenst vertraging oplopen. Weer een dag voorbij!
Aan het einde van de dag ga je onrustig naar huis en je kunt het werk moeilijk loslaten. Je bent moe en kunt maar geen tijd of motivatie vinden om de dingen te doen die jij belangrijk vindt. De thuissituatie vraagt ook om aandacht, maar je hebt weinig ruimte in jouw hoofd om aanwezig te zijn en keuzes te maken.
Neem contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.