Duur
8 uur
Locatie
Incompany of samengestelde groepen
Soft skills én hard skills
Getting Things Done® is een reeks gewoonteveranderingen om met minder stress en meer focus aan je doelen te kunnen werken. Onze training bestaat dan ook voor een gedeelte uit soft skills om oude patronen te doorbreken en nieuwe gewoontes aan te nemen. Daarnaast gaan we aan de slag met hard skills om binnenkomende informatie te filteren, je inbox leeg te maken (en houden) en agenda, taken en projecten te beheren.
Extern systeem
Je kunt iedereen voor de gek houden, maar niet je eigen hoofd. Daarom blijft jouw hoofd je herinneren aan alles wat je nog moet of wilt doen, zolang:
✔ Je niet hebt besloten wat je gewenste uitkomst is
✔ Je niet hebt besloten wat je eerstvolgende actie is
✔ Je de uitkomst hiervan niet hebt vastgelegd in een betrouwbaar, extern systeem die jou op het juiste moment herinnert
Overzicht en rust
Tijdens een training Getting Things Done® leer je hoe je jouw kortetermijngeheugen zo leeg mogelijk kunt houden. Hierdoor ontstaat overzicht om op het juiste moment met de juiste dingen bezig te zijn en rust om hier ook echt je volledige aandacht aan te geven. Zo creëer je ruimte. En met die ruimte neemt de werkdruk af en de focus toe.
Verder leer je tijdens de training Getting Things Done®:
✔ Binnenkomende informatie te filteren en te beheren
✔ Beslissen over wat je wel én niet gaat doen
✔ Hoe je een extern, betrouwbaar systeem kunt opzetten en inrichten
✔ Het organiseren en beheren van relevante informatie in dit systeem
✔ Prioriteiten stellen
✔ Reflecteren en vooruitkijken
✔ Niet uitstellen maar doen
"Tot nu toe heb ik elke dag de dagstart gedaan en het brengt toch rust. Bedankt voor de training! Blij dat ik hem gevolgd heb."
— Maarten, werkzaam bij Dynamics Interim Solutions
Resultaat
Uit onderzoek* blijkt dat na het volgen van een training Getting Things Done®:
Onze hersenen zijn gemaakt om over dingen na te denken, niet om aan dingen te denken. De beroemde uitspraak van David Allen luidt dan ook: “Use your mind to think about things, rather than think of them.” Stel je eens voor hoe het zou zijn als:
✔ Je hoofd vrij is van belemmerende gedachten?
✔ Je de regie hebt over waar jij jouw tijd en energie aan wilt besteden?
✔ Je kunt bepalen welke dagelijkse activiteiten passen bij jouw doelen en waarden?
✔ Je jouw aandacht volledig kunt richten op wat je op dat moment aan het doen bent?
✔ Niets jouw productiviteit in de weg staat?
Werken volgens de Getting Things Done® methode zorgt voor minder stress, meer focus, hogere productiviteit, effectief en efficiënt werken, creativiteit, stimuleert besluitvorming en leidt tot meer voldoening.
Zijn 1 of meerdere van onderstaande punten herkenbaar? Dan helpt de training Getting Things Done® jou of jouw organisatie zeker vooruit.
Je begint de dag met een volle inbox en scrolt door de lijst heen om te bepalen wat het meeste prioriteit heeft. Je agenda staat volgepland met meetings. Aan het einde van de dag staat je mailbox nog net zo vol (of voller) en heb je geen tijd gehad om de meetings uit te werken. Dat wordt overwerken vanavond.
Op een gemiddelde dag kom je maar niet aan de taken op jouw lijstje toe. Je hebt het gevoel dat je achter de feiten aan loopt en het lukt je niet om van reactief naar proactief werken te komen. Daarnaast is er geen ruimte om afstand te nemen van de dagelijkse drukte om naar het grotere geheel te kijken.
Je weet welke projecten er op jouw takenlijst staan, maar je vindt het lastig om te bepalen wat de eerstvolgende stap is om deze projecten tot een goed einde te brengen. Ongeplande werkzaam-heden lijken altijd voor-rang te hebben, waardoor projecten telkens onge-wenst vertraging oplopen. Weer een dag voorbij!
Aan het einde van de dag ga je onrustig naar huis en je kunt het werk moeilijk loslaten. Je bent moe en kunt maar geen tijd of motivatie vinden om de dingen te doen die jij belangrijk vindt. De thuissituatie vraagt ook om aandacht, maar je hebt weinig ruimte in jouw hoofd om aanwezig te zijn en keuzes te maken.
Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Copyright © Alle rechten voorbehouden